Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

Егейска Турция и Ликия 2018 с чартър от Варна, със 7 нощувки! - Почивка в Фетие, Турция
Егейска Турция и Ликия 2018 с чартър от Варна, със 7 нощувки!


8 дни/ 7 нощи

Самолет

Почивка Егейска Турция и Ликия 2018 с чартър от Варна, със 7 нощувки! -
цена: от 385.00 €

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА:

Почивка в HOTELS 3 *
HOTELS 3 *

Фетие, Турция
цена: от 385 €

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ

  Първи ден. Полет от летище Варна (терминал 1). Пристигане в Милас и среща с местния екскурзовод. Отпътуване за Далян. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

  Втори ден. Закуска. Туристическа програма в района на Далян. Историята на града се корени в далечното минало и както обикновено е обвита в многобройни легенди. В една от тях се разказва за невъзможната любов между близнаците Каунос и неговата сестра на име Библис. Истината обаче е тясно свързана с историята на древния град Каунос, основан през 10-ти век и споменат за първи път в разказите на Херодот. В миналото Далян е бил важно пристанище, но след образуването на делтата на едноименната река,  това драстично се е променило. В днешно време Далян е малко, симпатично градче, опасано от живописни канали, заобиколено от залените хълмове на планината Мендерес, разположено точно срещу остров Родос. Районът е известен с благоприятния си средиземноморски климат, благодарение, на който се радва на богата флора и фауна. Тук има над сто вида палми, както и доста рядко срещаното амброво дърво. Ескурзията продължава с вълнуваща разходка с яхта по делтата на река Далян и разглеждане на Ликийските скални гробници, изрязани в скалите и разположени отвесно над водата. Ликийските гробници са една от визитните картички на Турция, с история датираща от над 2500 години. Те представляват масивни каменни структури с необичайна форма, изрязани директно в скалите.  Най-внушителната от тях е гробницата на цар Амнитас, управлявал Телмесос, по времето, когато е бил част от могъщата древна Ликия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

  Трети ден. Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кекова. Освен с археологическите си  находки, островът е известен и с красивата си природа. Тук е намерил вдъхновение Жак-Ив Кусто и е снимал по тези места „своята“ Одисея. Всеки посетил Кекова, остава очарован от нейната необичайна природа – тюркоазени морски води, малки островчета със старомодни плажове, тайнствени пещери, в които пиратите са съхранявали заграбеното съкровище и пазещия безброй тайни потънал град.  Казват, че историята на потъналия град Кекова наподобява тази на митничната Атлантида. Тук също след разрушително земетресение, няколко от древните градове на Ликия са останали под водата. И днес през кристалните морски води, могат да се видят прекрасно съхранени каменни стълби, останки от улици, полуразрушени стени и даже счупените амфори, в които местните са съхранявали зехтин и вино. Програмата включва още разходка с яхта в залива Кекова и посешение на древната крепост Симена. Денят, изпълнен с история и красота, ще завърши с посещение на църквата „Св. Николай Чудотворец“, която се смята за третото по важност религиозно съоръжение на византийската църковна архитектура. В нея ще видите отлично съхранените и до днес фрески и ръкописи от 11-ти и 12-ти век, както и антична каменна мозайка. Отпътуване за Фетие. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

  Четвърти  ден. Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Памуккале. Попътно посещение на фабрика за килими в град Тавас – известен с ръчно изтъканите си копринени килими. Продължаване към Памуккале и туристическа програма. Казват, че ако не сте посетили Памуккале, не сте видели нищо в Турция. Каквото и да кажем за този природен феномен, ще бъде малко. Ослепително бели травертини в терасовидно разположени естествени басейни, на фона на контрастиращи зелени пейзажи, в комбинация със свещения град Хиераполис, това определено си заслужава. Настаняване в хотел в Памуккале. Вечеря. Нощувка.

  Пети ден. Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кушадасъ. Преминаване през Селчук и посещение на античния град Ефес - един от най-добре запазените в света. Недалеч, в Славеевата планина е къщата на Света Богородица. Тук идват на поклонение и християни и мюсюлмани. До самата къща е изворът на Богородица и стената на желанията. В края на това пътуване по стъпките на историята идва ред и на четвъртото от седемте чудеса на древния свят Храмът на богинята Артемида. Следва попътно посещение на магазин за зехтин и локум. Пристигане в  Кушадасъ известен като Птичия остров. От малко рибарско градче, той се превръща в един от основните егейски курорти и любимо място за забавления и почивка. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

  Шести ден. Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание включване в организирана екскурзия. Вечеря. Нощувка.

  Седми ден. Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание включване в организирана екскурзия. Вечеря. Нощувка.

  Осми ден.  Закуска. Трансфер до летището и полет за Варна.


ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ

   

  За дата 29.09.2018

  Заминаване BUC671

  18:30 Варна - 20:00 Милас (Бодрум)

  Връщане       BUC672

  10:20 Милас (Бодрум) - 11:50 Варна

   

  Адрес на авиокомпанията:

  гр. София,  ж.к Горубляне, ул. Павел Красов 35

  Тип самолет:

  MD 82

  Авиокомпания:

  Bulgarian Air Charter

   

  Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал    
  За контакти: гр. София, ул. Граф Игнатиев 72, тел.+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533 , info@bktour.bg

  Уважаеми посетители, информацията публикувана в сайта на "БИ КЕЙ ТУР" ООД е с информационна и рекламна цел.
  Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ окончателна и достоверна цена и оферта за пътуване е тази, която е предоставена от служителите
  на фирмата при сключване на договор за резервация или пътуване.

  Copyright Y 2014 BK Tour. Всички права запазени. Уеб дизайн и разработка от Slavov Studio.